כשמדובר בקינוחים מתוקים, פסח נחשב לאחד החגים היותר בעייתיים לכל מי שרוצה לשמור על המשקל.
תאמינו או לא, אפשר ליהנות מקינוחים בחג הזה מבלי לספור קלוריות ומבלי לעלות במשקל !
קבלו מתכון לעוגת טירמיסו מרשימה, טעימה שאפשר לאכול ללא ייסורי מצפון!
ללא סוכר לבן, ללא גלוטן, ללא ביצים!
עוגת טירמיסו טבעונית
מצרכים לבסיס העוגה:
1 כוס אגוזי מלך
¾ כוס תמרים מגולענים מסוג מגהול (בערך 5-6 תמרים)
¼ כפית אבקת קקאו טבעית
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל טבעית.
קורט מלח
לשכבת מוס שוקולד:
¾ כוס אגוזי מלך שהושרו במים 20 דקות ויובשו.
¾ כוס אגוזי קשיו לא קלויים שהושרו 20 דקות ויובשו
¾ כוס תמרים מגולענים
6 כפות סירופ מייפל טהור
6 כפות חלב שקדים
4 כפות שמן קוקוס
3 כפות אבקת קקאו טבעית
כפית סילאן טהור
כפית תמצית וניל טהורה (או 1/4 מקל וניל)
½ 1 כפית אבקת קפה
½ כפית מלח
לקרם:
- ½ כוס אגוזי קשיו לא קלויים מושרים ויבשים
- ¼ כוס חלב שקדים
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 כפות סירופ מייפל טהור
- 1 כפית תמצית וניל טהורה
- קמצוץ מלח
הכנה:במעבד מזון מעבדים את כל חומרי שכבת הבסיס לתערובת דביקה, ומהדקים היטב את התערובת לתבנית עגולה באופן אחיד.
מכניסים להקפאה, ולבינתיים מכינים את שכבת מוס השוקולד.
לשכבת מוס שוקולד:
מערבבים את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.
מוציאים את התבנית מההקפאה ויוצקים לתוכה את התערובת ומקפיאים שוב ל-20 דקות או עד שמוס יציב.לבינתיים מכינים את שכבת הקרם:
במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הקרם יחד לתערובת אחידה.
מוציאים שוב את התבנית מהמקפיא ומוסיפים את שכבת הקרם לעוגה ומחליקים באופן שווה.
עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות, או למשך הלילה..
לפני ההגשה, לפזר מעל לעוגה מעט אבקת קקאו נוספת.
יש להשאיר את העוגה בהקפאה עד ההגשה.
עוגת טירמיסו טבעונית
כל הזכויות שמורות לגלית שלגי- תאכלי בריא תרדי במשקל
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר